OM FÖRENINGEN

En kort historia om
Konst på Karlsfors

Initiativtagare till utställningen är Malin Andersson. Efter en permitteringssommar och inställda utställningar på grund av Covid 19 har det blivit högar med tavlor som saknat sitt slutliga hem och då kläcktes idén till “Konst i Ladan”, som var det första arbetsnamnet, under början på hösten. Det fick marinera i några månader och sen började ett arbete med att hitta en lada och bestämma upplägg.

“Varför inte bara hitta en lada som ändå inte används till något annat,
samla ihop 40 konstnärer, hänga upp tavlorna och turas om att vakta? 
Då behöver man vara där kanske 1-2 gånger per år och 
man kan fokusera på skapandet resten av tiden.”

Efter förfrågningar på Facebook om lador som ändå inte används i Skövde med omnejd så kom förslaget att kontakta David och Josefina Larsson på Jättadalen, som nyligen köpt Karlsfors gård, ett stenkast från Silverfallen. Vi fick se en fantastisk, stor lokal där vi kan hålla utställningen. Samt supermysiga arbetarlängor med 4 rum i varje lägenhet, gamla slitna väggar där tapeterna nästan ramlar ner, golv som är så nertrampat att kvistar sticker upp. Rustikt så det nästan gör ont, där vi kan anordna enskilda utställningar. Allt precis intill stora parkeringen till Silverfallet nere på gården och med fräscha toaletter precis intill. Ungefär här blev även Cathrine Andersson en del av projektet och vi försöker nu styra upp detta tillsammans. Sökandet efter konstnärer började. 

“Det var kärlek vid första ögonkastet och vi kände att om det
 inte blir detta så kan vi lika gärna lägga ner den här idén.”

Visionen har från start varit att ha så varierande konst som det är möjligt utan att tappa kvalitet. 
Detaljerna är viktiga för oss och något vi arbetar mycket med. Vi vill framhäva allas konst på bästa möjliga sätt. 
Vi har en fantastisk tur som fått denna möjligheten och hoppas på ett fint samarbete med Josefina under säsongen och att det kan bli många fler. 

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.